mc...bedrest

hari ni keje aku baring je....menaip ni pun sambil baring...semalam pegi klinik coz bleeding...mmm...takutnya...tapi alhamdulillah...baby masih ade...n jantungnya masih kelihatan...kantungnya juga masih cantik...lega rasa hati...yela...semalam banyak juga kua darah...sebelum ni coklat je...pg check...dr. cakap normal....semalam lagi la kalut dibuatnya...n dr boleh cakap dia acah2 jer....yelah tu...dr. pesan...aku kena baring je...xleh banyak begerak...xleh buat keje umah...menyapu pun x boleh...so aku kena baring je...n dilayan seperti puteri raja...hehe sian laki aku....n aku kene ambik mc lama....bab keje ni yang leceh sikit ni,,,coz sekrang aku kena tanggung keje....mmm...mmm xpela..kesihatan aku n baby lagi penting...aku juga xleh jalan jauh..takut terhentak...baru teringat hari isnin ari tu g kl...lasak sangat...sian baby...hanya yang perlu aku buat sekarang ni hanyalah berdoa supya ianya selamat...


hari ni last exam

huhuuu...Hari ni last exam...selama 3 hari aku g exam...hari ni exam undang-undang...semalam, arahan keselamatan, PKPA...n lain-lain lagi berkenaan ngan perkhidmatan...sampai lenguh tangan aku menulis...dah lama tak menulis...5 muka tu depan belakang selama 3 jam...mau x lenguh segala jari jemari ni....hari ni plak...xdelah lenguh tangan ni...mana taknya susah gila soalannya...orang suh jawab 4...aku sempat jawab dua je..lantakle...dahle x baca buku....konon2 leh jawab tapi langsung xleh jawab...tahun lepas nye soalan boleh gak jawab...confident macam betul je..result kuar je..kandas...mmm hampeh...kali ni memang confirm x lulus nyer...confident 200%...mmmm....Kali ni exam memang langsung x baca buku...x larat sekarang ni...

Alhamdulillah

Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi...memang bersyukur sangat aku ari ni...dah lama dah aku nantikan saat ni....petang tadi pergi klinik...doktor sahkan aku hamil 5 minggu...gembira tak terkata...

Perkahwinan Husnee

Dah seminggu lebih dah dorang kawin....baru aku nak citer dalam blog ni...dah basi dah pun...yerla nak wat cam ner..bz je memanjang...selamat pengantin baru buat husnee n zai...meriah tul majlis depa nih...tp sayangnyer hanya beberapa keping gambar je sempat di snap...layan jjerla gambar2 ni...







busy...busy...busy...

beberapa hari ni aku teramatlah bz....sampai x sempat nak update blog...bz dengan keje opis yang x pernah sudah..kerja umah lagi...penat..nasib baik malam ni...ade masa terluang untuk aku intai-intai blog aku yang sudah kusam ni dek tak terjaga oleh tuannya....dah xde idea untuk menulis semenjak dua menjak ni .Ini adalah disebabkan semua idea yang ade kat kepala otak aku ni semua melayang ke tempat lain terutama sudut yang teristimewa kat opis aku tuh...sudut 5s...aku x suka 5s..dah penat2 buat... kena buat sudut yang baru plak...katanya cam tadika nye tempat...muahaahaaa...camne ni masa dah suntuk...sudutnye belum ade lagi...ayoyo....cam mane ni..nak buat yang berimej korporat plak...awal2 xnak bagitau...ni la sudahnya....

Penahan Gear Box


Semalam aku g makan luar...makan sup gearbox....ummppp...my hubby blanje...asyik2 dia je yang belanja aku...bila aku nak belanja dia plak ni...ermmm...tunggulah....

Penderaan Mental


nilah wajah orang yang selalu kena dera mentalnya...senyum!!!!!merahnya lipstiks...alahai suamiku...lain kali jangan cari pasal...

Marissa & Dania

Hari ni aku mc...so, ade la masa sikit aku nak update blog...apa aku nak citer ekk...dah xde idea dah...xpe la citer pasal budak2 ni la..






ni marissa...nakal n comel budaknya...walaupun jarang jumpa tapi dia cepat mesra dengan aku...yerla sampai2 rumah...aku keluar je dari bilik...terus nak suh aku ambik dia...budak2 kalo datang umah aku...bilik ni lah selalu dia memunggah barang2....tapi anak sape nih? haa...ni la anak lan (dah ada anak dah ko ye) cepatnya masa berlalu...lan ni kawan my hubby dan juga merupakan kawan aku jugak....teringat zaman-zaman anak dara dulu...hehheheh...sebenarnya panjang lagi citer aku tapi terpaksa di edit balik demi menjaga hati my hubby


ok..berbalik kepada cerita pasal budak2 tadi...ni plak dania anak kak ila..opis mate aku...ee...anak dara ni..awak tu kecik lagi..dah berangan nak jadi orang besar dah..tengok tuh...kasut aku yang jadi mangsa...sama la dengan si kembar kat perak tu...kasut aku juga yang dia nak pakai...berkenan betul diaorang ni dengan kasut aku...



Hahhahhh...dah penat agaknya....pakai kasut ni...

Tetibanya Aku Teringat Kat Arwah...

Petang ni tetiba je aku teringat kat arwah...air mata yang ku tahan sejak dari tadi akhirnya berderai juga....aku kehilangan seorang abang yang sangat bertanggungjawab pada kedua ibu bapanya..seorang abang yang sangat menyanyangi adik2nya lebih dari segalanya....adakah aku boleh jadi macam dia? ada sesuatu yang menyentuh perasaanku sehingga membuatkan aku mengingati arwah...sesungguhnya aku amat merindui abang aku...teramat-amat rindu...sungguhpun dah 10 tahun berlalu...aku dah x boleh teruskan menaip ni lagi...coz hati aku sebak...

Malam ni Teman My Hubby Main Bowling...

Malam ni aku g Alamanda teman my hubby main bowling....ada tournament...syabas punye...ni lah laki aku...aku nak main x kasi...dia main leh plak..eee...benci!!...ini lah lelaki...terkenang zaman2 anak dara dulu...aku la kaki bowling bersama ngan kak aya,wahida, kak syiqa n lain-lain lagi.......housemate aku...dah lama aku tinggalkan permainan ni....rindunya...tapi nak buat cam mana...my hubby x kasi main...ikut jela...nasib baik ping pong dia kasi aku main...kalo x..tengoklah...aku belasah dia cukup2


Bowink nye aku...x tau nak buat ape...laki aku duk syok main...nak wat ape yer..main tenet jelah....sambil2 tu duk update blog....

Masih Jelas Hafiz AF7

video

Lagu: Aidit Alfian

Lirik: Ad Samad


Hafiz Juara Akademi Fantasia Musim Ke-7

Yuhuuuu...seperti apa yang ku jangka malam ni akhirnya betul...hafiz juara af7...teruja sebab aku salah satu peminat hafiz dari first konsert hingga final...Bak kata kudsia kahar dalam blognya di murai.com.my..Hafiz pelajar paling konsisten...ya..aku setuju...tahniah buat hafiz...dan af 7 paling best dari af musim yang sebelumnya...cuma satu kekurangan..pemilihan lagu yang dibuat oleh pihak astro untuk final tidak gempak langsung..gempak lagi lagu masa konsert ke-9...sayang sekali...whatever lagu i believe i can fly yang dibawa oleh hafiz pada konsert yang lepas masih melekat dan diingati berbanding dengan lagu anuar zain yang dinyanyikan sebentar tadi.. tapi lagu baru yang diberi pada hafiz...''masih jelas''best...aku suka dengar lagu tuh..



Village View

Malam ni my hubby ajak aku g makan kat village view, bangi..mmm bestnya...kalo macam ni tiap-tiap hari aku nak merajuk....alamak tercerita la plak bahawasanya aku merajuk ngan laki aku...alang2 dah cerita...cite je lah sampai abis...al-kisahnya..hari tu aku sakit perut..pastuh suruhlah my hubby ambil minyak geliga sapu kat perut aku...minyak tu bukannya dia letak kat perut aku tapi dicurahnya ke dalam mata aku...ni memang cari nahas...bayangkan..sakit tuh...aku apa lagi meleleh la malam tu..pedih gila...pastu dia boleh wak x tau je..dia kata aku main2...sebab sebelum ni aku selalu berlakon...menangis olok2...salah aku jugak...selalu main2..tapi x kira aku memang marah betul...1 hari aku x bercakap ngan dia...macam2 cara dia nak pujuk aku..biasalah aku ni mengada sikit..jual mahal..satu hari aku x makan..x masak n x buat apa2...so, hari tu kebetulan ade pasar tani...dia g la beli yong tau fu..aku langsung x jamah buat x tau je...padahal dalam hati...tuhan je yang tau...dahla perut lapar satu hari x makan... tetap nak merajuk jugak...pastu terkeluar lah dari mulut dia...jom kita g makan kat village view...makanla apa2 pun...aku tetap x nak,x nak n x nak...walaupun dalam hati nak sebenarnya...berkali-kali dia minta maaf..aku langsung x mengendahkannya...sampai kuar statement dari mulut dia yang mengatakan (dalam nada sedih), kalo jadi apa2 kat mata aku, jangan risau..dia akan bertanggungjawab sepenuhnya, ambillah mata abg sebagai ganti...terharu aku sampai meleleh lagi...n lepas tu hati aku dah x marah lagi la kat dia...cuma satu je..aku lapar..nak cakap kat hubby malu coz tadi jual mahal...jam dah menunjukkan kul 1.45 pagi..perut aku dah mula bergendang dah...alamak mcm mana ni..nak gi dapur malu...apa lagi aku berlakonlah...gosok2 perut seolah-olah aku mengalami kesakitan yang amat sangat...pastu terdengar la suara laki aku cakap..dia kata aku ni lapar agaknya..lepas tu dia tarik aku..bawak g dapur..dia buatkan air milo kat aku..kesian my hubby terpaksa melayan perangai aku yang mengada2...n hari ni...aku tuntut balik janji dia nak ajak aku makan masa gaduh kelmarin...so malam ni kami pun pergilah makan kat sana...itulah ceritanya...
Sebenarnya dah banyak kali aku makan kat kedai ni...oklah makanan kat sini....nak kata sedap sangat tu xdela..cuma suasana dia best sikit...macam biasa kalo aku g kedai ni..ni lah menu yang selalu menjadi santapan kitaorang...

Jus Tembikai


Sate

Kailan Ikan Masin

Kerapu Sweet Sour


Sup Campur

dan juga nasi putih..lupa nak ambil gambar..


Tags daripada Kawan2

Dah lama aku tak bukak tagged...bila bukak tengok ade orang send tag kat aku...thanks ya kawan2

tag ni from zura


from kak fiza


From Amirul..(aku tak kenal orang ni)


From Mimi



and
from yatie


Thanks ualls

Sekalung Tahniah

Tahniah diucapkan buat my cousin (Kak Yong) yang kat selayang tu dan juga dua pupu aku kat dungun tuh kerana telah berjaya melanjutkan pelajaran ke United Kindom..kebetulan ek u all dapat tempat yang sama..i'm so proud of you...good luck!!!

sape punyalah ni,,,,

Masa aku nak upload gambar ni my hubby tanya..apa benda tuh...aku cakap tengokler dekat2...tau apa yang dia cakap...key chain...haaa key chain katanya....key chain yang besar gedabak ni...aduih cuba tengok betul2..ni bukan key chain abg ooiii...ni adalah selipar yang diimport dari jepun...namanya selipar jepun...entah sape punyalah selipar yang tergantung kat dinding ni...nak jual ke apa ni...mahal tuh...suhana siap try pakai lagi...ternyata kaki dia tersangatlah kecik untuk dipadankan dengan selipar ni...dan yang menjadi persoalan sekarang ni...siapakah pemilik sebenar selipar jepun ni atau dengan kata lain mr. cinderella mana plak yang tertinggal selipar kat sini...mengerikan!!!!!

bersambung esok....

keje...keje...n keje


Semalam aku, adik, cik azizah, suhana, puan halizah, cik haja, en nik, suhaimi n kak ila keje sampai kul 9.00 malam...rasa macam nak bergegar otak aku ni....pening dibuatnya...aku jadi mangsa keadaan..paksa rela...keje ni sepatutnya pegawai baru yang buat sebab semalam puan siti dah bagi tanggungjawab ni kat dia..tapi sampai ke petang...xde nampak batang hidung dia....maknanya keje x berjalan...sudahnya aku jadi mangsa sebab masa itu aku yang key in data ni...geram gila ni..tambah plak tengah2 key in sibuklah orang datang cadangkan buat macam tuh..buat macam ni...pening...dia duk berselisih pendapat plak depan aku...yang tu cakap macam ni...yang ni cakap macam tu...yang mana satu ni...xke bergegar otak aku macam ni...kan aku tinggal je keje ni baru tau jadi cam en. nawi...hahhahhhahahha...terus blah dari situ...blah dengan cara orang yang x puas hati..Berbekalkan semangat n rasa tanggungjawab aku duk jugak situ n buat mende tuh sampai siap...hoooray...siap pun keje tu...n hari isnin nanti baru hantar audit...


Teman My Hubby Main Futsal

Malam tadi aku teman laki aku g main futsal kat salak tinggi...boleh plak masa on the way tertido dalam kete...ngantuk sangat la ni...yerla penat tambah lagi tension dengan kerja kat ofis...dah la siang tadi aku kena main dengan sam..kira ilang sikitlah tension masa tuh...bengong tulah...aku ingat betul2 la tadi...kira kena panggilan hangit versi sempoi la ni...xpe2 ade bas...nanti aku balas...



ni main ke apa nih???.....xkan dah penat kot...tulah lemak banyak sangat..hehhehe...jgn marah ye abg..

Tension Gila Babi

Pagi ni aku tension sangat..tension tahap gila babi...tension dengan keje yang ntah apa2 ni..yang x sepatutnya aku buat tapi aku kena buat...walaupun bz aku sempat nak bukak blog dengan tujuan nak meluahkan pada seluruh dunia yang pagi ni aku tension...aku rasa cam nak g kluar ambik angin..tarik nafas agar mood aku kembali baik...aku hold kan sekejap keje aku tuh...bagi otak aku relaks sikit...dahler ari ni datang awal pagi pastuh pg kat tingkat 5...semata-mata hendak cetak maklumat...padahal tu sepatutnya bukan keje aku...balik ke tempat tengok ade fail...dalam hati biarla dulu...aku pun terus buatkan maklumat 2009 yang pn siti mintak...pastu kol. plak call suh masuk bilik dia...mmmm....nak buat pindaan lagi...menyampahnya...samapai ke tempat, aku membebel sorang2.....last2 aku suh cc ambik alih balik keje yang pn siti bagi tuh...tapi x taula bila boleh siap tuh...kalo cc tak boleh siapkan hari ni aku tak taula nak cakap apa...coz yang 2009 tu sikit aje...sampai bulan 4 je...nak dibandingkan dengan yang aku buat semalam lagi banyak..tahun 2008 nyer...mmm whateverla...hatiku dah bertambah sejuk sekarang...ok..aku dah boleh start buat keje dah...ok bye jumpa lagi...


cyber cafe

Rumah aku kat kampung dah jadi mcm cyber cafe dah...



baik yang duk dalam bilik, kat dapur sama je...games jela kejenya....yang tak tahannya anak buah aku ni...nak main jugak..main plak game kesukaan aku...angkut batu....biasalah citarasa anak buah n mak sedara semestinya sama...




amboi khusuknya si alif ni angkut batu...dah berapa duit dapat tuh....pandai betul budak ni main...xyah diajar...yerla agaknya mak dia dah selalu ajar kat umah kot...tapi memang si alif ni spesel sikit...dia ni bijak budaknya...yang buat aku geli hati bila mak dia bercerita yang dia ni buat susu kat adik dia masa mak dia tinggal sekejap pergi kedai kat depan umah...balik2 umah tengok adik tengah hisap susu...bila tanya sape buat...dia jawab yang dia buat...adik dia plak minum dengan bersungguh sampai abis...ni yang buat aku jeles..bila aku yang buat susu tu adik dia x nak..dicampaknya botol susu tu..x betul sukatan agaknya...tapi bila abg dia buat...bukan main lagi...agaknya abg dia buat dengan penuh kasih sayang kot...tapi bahaya jugak tinggalkan budak dua orang ni berdua kat umah...yerla bayangkan alif baru 4 tahun...adik dia lak umur setahun...buatnyer jadi apa2...sape nak tanggung...tapi aku teringin nak anak macam si alif ni...dahla bijak..pastuh mendengar cakap...apa kita suh dia buat..semuanya dia buat...suh ambil air...dia ambik...x tahannya..suh tuang air kat dalam gelas aku pun dia buat...bertuah mak dia dapat anak mcm ni..walaupun gelap dari adik dia..tapi otaknya tak gelap...aku sayang sangat kat dia nih...sebab mulut dia...ade je idea dia nak membalas apa yang kita cakap n satu lagi kuat kelentong...kadang2 pandai betul dia ni kelentong aku...fikiran plak cam orang besar..satu lagi waktu main games tembak2...dia yang ajar aku..bukannya aku yang ajar dia...ni sudah terbalik...apa2 pun aku sayang sangat2 kat alif n adiknya faiz....


Selamat Pengantin Baru Adzmir n Iza



Selamat pengantin baru buat korang berdua,,,sorry x dapat datang masa majlis tu coz balik kampung...apa2 pun semoga bahagia hingga ke anak cucu...


 
Copyright @ 2009 Nurezail's Blog | Design By: safarina | Screen Resolution: 1024x768 | Best View: Firefox

----TERIMA KASIH KERANA MELAWAT BLOG INI----